dijous, 26 de maig del 2011

Sobre quant corrobores els motius per a cremar un banc...

Estos documentals deurien de estar prohibits... motiven a la penya a convertir-se en assassins de la talla del que va assassinar al Kenedy aquell.

Fa setmanes que vaig rebre un correu amb recomanant-me que veguera el documental de Inside Job, però fins que Ramonet no m'ho va recomanar en persona, que no m'havia fet l'anim. I avui després d'un entrevista de treball, he pensat que era definitivament el millor moment per a veure'l. I ara odie els economistes i reformule la consigna eixa de "la crisi que la paguen els banquers i els rics", per la de "la crisi que la paguen els banquer i els polítics”, rics ja sabem que ho son. 

Tot i que pense que el discurs del documental és un poc complicat, degut als tecnicismes de l'economia, i que en diverses ocasions m'he perdut degut a la gran quantitat d'informació impossible de sintetitzar que ara mateix assola el meu cap, tan sols per vore-li la cara a alguns dels causants d'aquest "armaguedon" tal i com deien, l'actualitat del mateix (2010) i l'explicació de les noves (o no tant noves) armes de destrucció massiva d'ocupació i drets de tot tipus, etc... crec que val la pena vorel.

No pretenc fer una síntesi, ja que no acabaria mai, però ben ve expliquen el perquè d'una revolució com la de Islàndia de la qual comença a aflorar-ne informació, de que les finances son un projectil de pistola que desregulat es converteix en un tomahauk d'eixos, de que la jugada venia pensada des de temps de Reagan als estats units i que els ha surti't millor del que pensaven perquè ja se sap que la crisi s'ha estes als pobres, però ara els diners i els poder estan més concentrats que mai. També hem sembla rellevant remarcar que la venda de productes financers enverinats era completament legal i que no hi ha juit que les ature. Que la caiguda d'un banc propicia la regulació estatal augmentant els beneficis d'aquestos, que el mercat de les hipoteques és més rentable del que pensava, que les facultats d'economia son còmplices de la recessió social i econòmica tant dels pobres de sempre com dels nous, i que la globalització econòmica està ja fortament enllestida, i que la caiguda d'un pilar afecta a l'edifici sencer, fins i tot a la política, si més no, als E.E.U.U. la crisi ha propiciat una major intervenció de les forces financeres en la vida política d'arreu del mon, en definitiva, que tot està connectat, que la crisi es la suma de la voluntat de molts jugadors que es diverteixen amb els diners dels nostres treballs i els nostres impostos. Res que ja no intuirem ho sabérem.

Bua, jo que se, ganes de cremar coses i de retirar els diners dels bancs (30 de maig) diners que estan en mans d'especuladors financers addictes a la cocaïna i aficionats a la prostitució de luxe i que podent haver evitat tota aquesta jaranda han preferit furgar en la ferida. Se'm queden mil idees pel camí així que jutgeu vosaltres mateixa, ací vos deixe el tràiler, i per a buscar la descarrega segur que no teniu problema. A l'igual que Ramonet, jo també vos el recomane.




Disculpeu les errades o ajudeu-me a corregir-les. 

3 comentaris:

  1. eixe documental pot ser molt gran.
    sort ke hi ha gent ke realitza costosos treballs d'investigació per tal d'esclarir informacions que des del poder es pretenen ocultar...

    ResponElimina
  2. ah!
    pel ke fa al títol de l'entrada...
    no t'ho penses, actua! jejejejeje

    ResponElimina
  3. gràcies bowling, ja s'està descarregant, ací vos deixe la web de descarrega del la servidumbre moderna, un abraç penya

    http://www.delaservitudemoderne.org/video-es.html

    ResponElimina