dijous, 2 de juny del 2011

Qui menja ceba després de mort no tremola: Com fer cebes en vinagre

Ací teniu en primícia les primeres fotos de la "Brigà del Llauro del Carrer la Reina". Corresponen a la lluita que tinguérem el dia 2 de juny contra l'exercit de la  xufa borda. Encara es resisteix, i nosaltres tinguem el llom baldat, però seguim en lluita per la neteja del terreny i la sobirania alimentaria.

Ara mateix estem cultivant tomaques roses i valencianes, pimentons de quatre puntes, carabassí, albergínies i si els conills paren de menjar-se les mates igual fins i tot traguem algun meló d'Alger.

Si algun dia s'avorriu ja sabeu, ens pegueu una telefonada i veniu a lluitar contra la xufa, i per cert, necessitem dues bicicletes o un carro tira't per cavalls, si ens el podeu cedir una temporada ja sabeu on trobar-nos... de camí a l'hospital passant bona cosa de calor. 

I com som uns cracks i varem plantar cebes per a fer plorar a tot un regiment, he decidit fer cebes en vinagre. La cosa es fàcil, pelar, plorar, rentar, 2 talls en forma de creu però sense arribar al final així conservarem la ceba unida i al típic pot de vidre que sempre tenim per casa. 


Després agafem i afegim a cada pot vinagre de vi roig fins a un poc més de la meitat i els acabem d'omplir amb aigua, afegim un poc de sal i en una setmana ja les tenim apunt, o això m'ha dit la família, ja les provarem, bon profit penya.  

4 comentaris:

  1. Consell per a no plorar mentre pèl·les les cebes: mastegar xiicle mentre ho fàs. Diuen que funciona.

    ResponElimina
  2. podries haver-ho dit abans parks!!!!!
    jajajajajaja

    Jo crec que ja estic immunitzat i tot!!!!

    ResponElimina
  3. jajaja, dusme un conill dixos que es mengen els melons a casa i convencem a ta mare per a quedarnosel :)

    ResponElimina
  4. el conill millor pa la paella maria... encara ke he d'admetre ke odie el seu sabor.

    enserio cregueu ke la gent té carros i caballs per a deixar???? esteu poc flipats.

    pel ke fa a les cebes, dus-te'n al dinaret i les provarem!

    ResponElimina